Dirk Van Mechelen schaft successierechten op gezinswoning voor langstlevende partner af

DVM vlag kleinVoor de meeste echtparen en samenwonenden is het verwerven van een gezinswoning nog steeds de belangrijkste investering die ze tijdens hun leven realiseren. Maar wanneer één van beide partners overlijdt, moet de langstlevende partner toch nog successierechten betalen op deze woning, terwijl er in de feiten meestal niets wijzigt. In sommige gevallen dient de gezinswoning zelfs te worden verkocht om de successierechten te kunnen betalen. Dit wordt door de mensen als zeer onrechtvaardig ervaren.

Daarom heeft de Vlaamse Regering op voorstel van Vlaams minister van Financiën en Begroting Dirk Van Mechelen vandaag een voorontwerp van decreet goedgekeurd dat in een vrijstelling van successierechten op de gezinswoning voorziet voor de langstlevende partner. Dit zowel voor gehuwden als samenwonenden.

donderdag 20 april 2006
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: