Zwembad: waterdichting in orde

In juni 2005 startte de gemeente Kapellen met de renovatiewerken aan het gemeentelijk zwembad. De aannemer kampte met technische problemen met de waterdichtheid en daardoor kon het zwembad niet openen op de voorziene openingsdatum.

ZwembadMomenteel zijn de technische problemen met de waterdichting verholpen en vindt de afwerking van de zwemkuip plaats. De opening van het zwembad wordt voorzien in de loop van de maand mei. Wij houden U via onze website op de hoogte van de openingsdatum.De technische installatie in de machinekamer van het zwembad die zorgt voor de waterzuivering, de waterbehandeling en de luchtverversing was na 25 jaar dienst aan vernieuwing toe. Door het veelvuldige gebruik van het zwembad, was er ook nood aan een bijkomende groepskleedkamer. In de zwemhal werd eveneens een nieuw plafond geplaatst en in de zwemkuipen werden alle tegels vervangen. De zwembadtrapjes werden veiliger gemaakt en ook de douchezone werd grondig gerenoveerd. Tenslotte werd het systeem dat de watertemperatuur van het groot zwembad en het instructiebad regelde aangepakt. Zo kunnen beide zwembaden in de toekomst apart verwarmd worden. Hierdoor kan de temperatuur van het kleine zwembad in de toekomst verhoogd worden. De kostprijs van de werken bedraagt € 1.504.477,10 (incl. BTW).

Meer info: Marc De Smet

donderdag 20 april 2006
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: