Fietsteam politiezone Noord

Politie op de fietshet volgende artikel kon U deze week in de Gazet Van Antwerpen lezen:

Interventie per mountainbike
De lokale politie Noord (Kapellen-Stabroek) start binnenkort met een fietsteam. De politieraad zette zopas het licht op groen voor de aankoop van zes mountainbikes. Twaalf agenten werden al aangeduid om de fietsen te bemannen en bevrouwen.Fietsteam met twaalf agenten gaat spoedig van start.
Het idee voor een fietsteam kwam vorig jaar uit het korps zelf. Troeven zijn zichtbaarheid, aanspreekbaarheid en wendbaarheid. Na doorgedreven onderzoek van een werkgroep, vooral over hoe het fietsteam inpassen binnen de bestaande capaciteit aan manschappen, keurde de politieraad de opstart zopas goed. In eerste instantie worden zes mountainbikes aangekocht. Daarvoor wordt zo’n 7.000 euro uitgetrokken. Eerstdaags worden de fietsenwinkels in Kapellen en Stabroek aangeschreven voor een prijsvraag. Voor de nodige fietsuitrusting staat 15.000 euro opzij. Met dat bedrag worden twaalf manschappen gekleed. Die werden door de politieraad ook al gekozen uit zestien interne kandidaten. Dat gebeurde op voordracht van een selectiecommissie met onder meer de commissaris van het Orida-fietsteam van de Antwerpse lokale politie. Aangeduid werden elf inspecteurs en één hulpagent, onder wie vier vrouwen.
Naast interventie-opdrachten en ondersteuning van de fenomeenploeg krijgt het fietsteam speciale taken en wordt het ook ingezet bij evenementen. Bedoeling is het fietsteam Рover een naam wordt binnen het korps nog nagedacht Рnog voor de zomer operationeel wordt. Vanaf dan gaat elke weekdag tussen 7 en 19u sowieso ̩̩n ploeg van twee manschappen op de baan, of met de mountainbike of met de motorfiets.

donderdag 27 april 2006
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: