Sociale woningen Chr. Pallemansstraat ingehuldigd

Gedenkplaat sociale woningDonderdag huldigde het Vlaams Woningfonds in aanwezigheid van de Vlaamse ministers Marino Keulen en Dirk Van Mechelen in Kapellen drie nieuwe sociale woningen in. Deze drie nieuwe woningen in de Christiaan Pallemansstraat zijn de eersten in een lange rij.

Minister Keulen tekende ter plaatse immers ook de subsidietoezegging ter waarde van 668.523,25 € voor de bouw van 7 sociale huurwoningen en een polyvalent lokaal op de plaats waar de zaal Onze Kring gevestigd is.

Daarenboven heeft het college van burgemeester en schepenen onlangs zijn principieel akkoord gegeven voor een nieuw project langs de Wilgenstraat. Daar worden 26 nieuwe woningen gepland, waarvan er 12 voor personen met een handicap worden voorbestemd.

Er werd onlangs ook een bouwvergunning afgeleverd voor 6 sociale appartementen en 3 woningen in de Gasstraat en de Stationsstraat. En men plant ook 5 sociale woningen te bouwen in de Bauwinwijk in Hoogboom.

In het verleden werden er reeds 201 woningen en 15 sociale appartementen gebouwd in Kapellen. Dankzij de nieuwe projecten komen er de komende jaren in Kapellen 50 nieuwe sociale woningen bij. Meer info: Koen Helsen

donderdag 27 april 2006
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: