Eekhoorn gaat strijd aan met Manneke Pis

Bronzen HaezelkrakerZaterdag in de gietende regen werd een nieuw Kapelse kunstwerk ingehuldigd. Ondanks het slechte weer waren niet minder dan 100 belangstellenden langskomen om de onthulling mee te maken. Vandaag kon U dat ook lezen in het onderstaand artikel van de Gazet Van Antwerpen:

De Kapelse wijk Haezeldonck heeft er een kunstwerk bij: den Hazelkraker. Bedoeling is de bronzen eekhoorn – 57 cm – uit te dossen met verschillende kostuumpjes. Zo groeit hij misschien uit tot een stevige concurrent voor Manneke Pis.Minister Dirk Van Mechelen, burgemeester Koen Helsen en cultuurschepen Sabine Van Dooren onthulden zaterdag den Hazelkraker aan de Petunialaan in de wijk Haezeldonck. De bronzen eekhoorn verwijst naar het kunstproject in 2004. Toen stonden 350 gipsen eekhoorns in de wijktuinen, eigenhandig versierd door de bewoners. “De 1.600 euro die de Kapelse Cultuurprijs 2005 ons opleverde, was wat we nog nodig hadden om zo’n eekhoorn, een kunstwerk van Peter Kempenaers uit Mariaburg, in brons te laten gieten”, stelde Michiel Michielsen, voorzitter van het Wijkkomitee Haezeldonck. De stalen sokkel van de Ekerse kunstenaar Stef Van Eyck incluis kostte den Hazelkraker zo’n 4.500 euro. “Daarmee geven we de subsidies en de Cultuurprijs terug aan de Haezeldonckenaars en aan de gemeente Kapellen.” “Eekhoorns voelen zich hier blijkbaar thuis. In ‘den Bloemenbak’ (een bijnaam van de wijk, red.) groeit veel moois”, voegde schepen Van Dooren daar aan toe. Het slotwoord was voor André De Nys, de wijkbewoner die op het idee voor de tentoonstelling kwam. “De eekhoorn staat symbool voor de creativiteit van de wijkbewoners. Dit kunstwerk moet niet onderdoen voor Manneke Pis. Misschien vinden we in de wijk wel een vlijtige naaister. Zo kunnen we onze Hazelkraker af en toe een kostuumpje aanmeten.”

dinsdag 23 mei 2006
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: