Sint-Jozefkliniek wordt groen plein, serviceflats en parking

Afbraak Ziekenhuis Kapellen kleinHet gemeentebestuur kocht de gronden van de vroegere Sint-Jozefkliniek om deze omgeving verder te ontwikkelen. Het nieuwe ontwerp voor deze site voorziet een groene parkzone met een boven- en ondergrondse parking. Tegelijk zal ook de Kerkstraat volledig heraangelegd worden. Een nieuwe riolering, een modern wegdek en een van de rijweg gescheiden dubbelrichtingsfietspad, zullen deze straat veiliger en aangenamer maken. In het gedeelte tussen de Dorpstraat en de watertoren wordt enkelrichtingsverkeer ingevoerd.

Bovengrondse Parking Sint Jozef GrootDe afgelopen weken werd het verlaten ziekenhuis gesloopt. Met de hulp van het brandweerkorps van Kapellen werd de stofoverlast die ontstond bij de afbraakwerken onder controle gehouden.

Na de sloop zal de vzw Zuster van Berlaar 18 bijkomende serviceflats bouwen. De parking die gepland is op deze site zal een capaciteit hebben van ca. 200 voertuigen. Op de nieuwe parking en in de vernieuwde kerskstraat zal heel wat groen worden aangepland.

dinsdag 23 mei 2006
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: