Heraanleg Kerkstraat en ondergrondse parking gestart

KerkstraatU hebt het misschien al gezien en anders kan u het vandaag lezen in de Gazet van Antwerpen: de heraanleg van de Kerkstraat en de bouw van de ondergrondse parking is van start gegaan:

Heraanleg Kerkstraat gestart

De heraanleg van de Kerkstraat in Kapellen-centrum is gestart. Het gedeelte tussen de Dorpsstraat en huisnummer 46 is klaar tegen 15 september. Ook de bouw van de ondergrondse en bovengrondse parking op de Sint-Jozefsite is gestart.

De plannen voor de heraanleg van de Kerkstraat werden in november vorig jaar goedgekeurd en zijn gestart zodra het voormalige Sint-Jozefziekenhuis gesloopt is. De straat, een van de oudste in het dorpscentrum, wordt smaller, groener en deels eenrichtingsverkeer. Nieuw zijn geschrankte parkeerplaatsen én een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad. De haakse bocht waar vroeger de hoofdingang van het ziekenhuis was, wordt verbeterd en krijgt een verkeersplateau. Maar dat laatste is voor fase twee, die pas start nadat de parking klaar is.

Afbraak KLINA klein“In het gedeelte kant Dorpsstraat ligt de nieuwe riolering nog voor het bouwverlof”, weet Frederic van Haaren (VLD), schepen van Openbare Werken. “Tijdens het bouwverlof wordt de steenslag aangebracht. De nutsmaatschappijen starten op 31 juli en vanaf 8 augustus gaat de heraanleg van de straat dan verder. Die eerste fase is op 15 september klaar.” Tot die tijd is geen verkeer mogelijk tussen de Dorpsstraat en het Kerkplein. Het Kerkplein blijft wel bereikbaar via de Oude Kerkstraat.

Parking

Nieuwe afbeelding (2).jpgOok de aanleg van de boven- en ondergrondse parking op de plek waar tot voor kort het Sint-Jozefziekenhuis stond, is net gestart. “De aannemer is begonnen met bronbemaling, omdat nog water moet worden weggepompt. Ook moet nog grond worden aangebracht en verdicht. Na het bouwverlof begint de aannemer palen te boren voor de parking zelf”, aldus van Haaren.

De sloop van het voormalige hospitaal heeft net geen 27.000 euro extra gekost. Die komen bovenop de oorspronkelijke 225.000 euro. Oorzaken van de meerkosten zijn dat er in de gevel en rond leidingen asbest werd aangetroffen die niet in het bestek stond. Voorts moesten ook mazouttanks in de kelder worden verwijderd en was er extra grondverzet nodig.

woensdag 28 juni 2006
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: