Putte krijgt een nieuw gelaat

Opening PutteAfgelopen zaterdag 1 juli werd het nieuwe Putse Kerkplein en de Albert Louisastraat ingehuldigd. Ook het beeld voor de gesneuvelden werd gerestaureerd en onthuld. Vandaag vonden we onderstaand artikel in de “Het Laatste Nieuws”:

Grenswijk Putte krijgt een nieuw gelaat

Onthulling beeldDe vroegere ‘smokkelweg’, de Albert-Louisastraat en het heraangelegde Vicent Mercierplein in de grenswijk Putte zijn feestelijk heropend. De Albert-Louisastraat en het kerkplein werden volledig heringericht. Het monument van de gesneuvelden werd verplaatst en de omgeving van de kerk werd aangepast.

«Putte krijgt een nieuw gelaat», zei Vlaams minister Dirk Van Mechelen.  Schepen van openbare werken Frederic Van Haaren legde uit dat de Albert-Louisastraat nu een groene woonstraat is. «Door de werken hebben wij nu Putte en echte dorpskern gegeven», zei de schepen. De kerk en de toren op het plein zullen vanaf nu een sfeervolle verlichting krijgen. Burgemeester Koen Helsen sprak over de maatregelen die genomen werden om de wateroverlast bij felle regen in Putte tegen te gaan. Op het Belgisch deel van Putte werd daarvoor 70.000 euro geïnvesteerd, in Nederland 475.000 euro. Stabroek zal binnenkort werk maken van de herinrichting van het douaneplein op de landsgrens

dinsdag 4 juli 2006
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: