Met z’n allen op de fiets

In Gazet van Antwerpen lazen we vandaag een artikeltje over de Schakel die door Kapellen komt:

De Kempendag van zondag 27 augustus staat volledig in het teken van De Schakel. Tijdens deze grote familiale fietshappening kun je de Voor- en Noorderkempen doorkruisen. Op tal van plaatsen wordt voor bijkomende animatie gezorgd.

Schakel laat je kennismaken met natuur en cultuur

De Schakel West vindt plaats in de regio Noordertuin van Antwerpen: Brasschaat, Brecht, Essen, Kapellen, Kalmthout en Wuustwezel. Je kunt kiezen tussen omlopen die variëren van 20 tot 125 kilometer. Er werden zes lussen van 20 tot 40 kilometer gecreëerd. Ze vertrekken respectievelijk vanuit genoemde gemeenten en kunnen met elkaar worden verbonden tot één (super)grote omloop.

Een startplek is de brandweerkazerne aan de Ambachtslaan 10 in Brecht, waar ’s namiddags demonstraties worden gehouden. Ook kinderboerderij Mikerf in Brasschaat en het Strijboshof in Kalmthout zijn een bezoek waard. In laatstgenoemd domein is er een Suske en Wiske-route voor kinderen. Topper in het aanbod is het Karrenmuseum in Essen, waar een Ambachtendag wordt georganiseerd. Er zijn diverse demonstraties: korven en manden vlechten, zeeldraaien, zadelmaken en beeldhouwen. De toegang bedraagt 2 euro.

Proeverij

Centrale plaats bij De Schakel Noord is de Scherpenbergmolen aan de Antwerpsesteenweg in Westmalle. Van daaruit kun je een omloop van 50 kilometer (oranje lus) combineren met een grote van 100 kilometer (rode lus), maar er zijn nog vele andere mogelijkheden. Aan de molen organiseert Toerisme Malle een Kempense Proeverij. Je kunt er tussen 10 en 17u genieten van streekgerechten als: de trappist en de tripel van Westmalle, aardbeien uit Hoogstraten, Ordal water en limonade uit Ranst, Wycam-borstbollen uit Kalmthout enz. De prijs voor dit buffet bedraagt 5 euro per persoon. Bij afgifte van dit artikel krijg je één euro korting. Op het domein Monnikenheide in Zoersel kan er tussen 14 en 17u gewandeld worden, en om 15u staat een natuurgids klaar om samen met jou het Zoerselbos te verkennen. In Sint-Lenaarts kan je terecht in de stemmige Willem Tellhut aan de Sint-Leonarduskerk. www.schakel.be

donderdag 24 augustus 2006
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: