Infozuil op kerkhof en strooiweide Hoogboom

tiptoetsAfgelopen weekend berichtte Het Laatste Nieuws over de infozuil op het Kapelse hoofdkerkhof en de strooiweide te Hoogboom: Aan de begraafplaats Centrum aan de Heidestraat komt een infozuil waar de bezoekers opzoekingen kunnen verrichten. De bezoeker tikt de naam van de overledene in en krijgt op het scherm de geboortedatum en de sterfdatum te lezen. Verder zal de bezoeker de informatie over de juiste locatie van het graf of de urne op het kerkhof kunnen lezen.

«Infozuilen op begraafplaatsen zijn nieuw in ons land, het wordt zeker een primeur voor Antwerpen», zegt burgemeester Koen Helsen (VLD). De infozuil zal rond Allerheiligen officieel in gebruik worden genomen. Op het kerkhof werd ook een nieuwe luifel geplaatst .

Petitie Hoogboom

Koen helsen op kerkhofOp vraag van de bewoners van Hoogboom, die een petitie organiseerden, werd een strooiweide en een columbarium op het kerkhof aan de Hoogboomsteenweg aangelegd. De weide, die naast de kerk komt, is 6 op 10 meter groot. Verder komen er 40 urnenkelders voor gewone lijn en concessie. Er worden op deze begraafplaats ontgravingswerken gepland zodat er ruimte voor gewone begravingen zal vrijkomen.

maandag 23 oktober 2006
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: