VLD Kapellen stelt haar bestuursploeg voor

een sterke ploeg voor sterk werkNa het behalen van de absolute meerderheid besliste de VLD Kapellen om op eigen kracht een meerderheid te vormen en Dirk Van Mechelen voor te dragen als burgemeester. Voor de verdere samenstelling van het nieuwe college voor de legislatuur 2007-2012 wachtte de VLD op het afronden van de provinciale coalitiebesprekingen. Afgelopen weekend werd duidelijk dat de VLD deel zou uitmaken van de bestendige deputatie en dat Koen Helsen gedeputeerde zou worden.

Daarop besliste het Kapelse partijbestuur van 24 oktober 2006 unaniem dat Luc Janssens waarnemend burgemeester zou worden. Hij heeft zo de bevoegdheid over politie en brandweer. Hij behoudt de bevoegdheid financiën, onderwijs en rechtszaken en zal ook de ambtenaar van de burgerlijke stand zijn.

Sabine Van Dooren zal schepen voor cultuur en sport worden. Ook handel en middenstand, informatie en personeelszaken behoren de komende jaren tot haar bevoegdheden.

Marc De Smet wordt schepen van ruimtelijke ordening, muziekonderricht, informatica, intercommunales en verzekeringen.

Frederic van Haaren behoudt de bevoegdheden openbare werken, patrimonium en groen en krijgt er de volgende jaren ook de bevoegdheden milieu en begraafplaatsen bij.

Ria Janssens-Van Oncen wordt verantwoordelijk voor de sociale cluster met de bevoegdheden van sociale zaken, wonen, emancipatiebeleid, gezondheidsbeleid en senioren.

Lieve De Block zal schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid, manifestaties en plechtigheden en gezinsbeleid worden.

Sarah Buchmann wordt waarnemend schepen met als bevoegdheden jeugd, tewerkstelling en ontwikkelingssamenwerking.

An Stokmans zal als voorzitter het Kapelse OCMW gaan leiden.

Daarmee telt het Kapelse college drie nieuwkomers en 3 mannen en 4 vrouwen, en een vrouwelijke voorzitter van het OCMW.

Koen Helsen blijft net als Dirk Van Mechelen zetelen in de Kapelse gemeenteraad. Koen zal de komende jaren ook het fractieleiderschap waarnemen.

De VLD gemeenteraadsfractie bestaat uit 8 vrouwen en 8 mannen. Met name Sabine Van Dooren, An Stokmans, Ria Janssens-Van Oncen, Lieve De Block, Sarah Buchmann, Karin De Beukelaar-Kennis, Sanne Loopmans, Gerd Van de Perck-Nelen. Dirk Van Mechelen, Koen Helsen, Luc Janssens, Marc De Smet, Frederic van Haaren, Alex Roelands, Jac Van Gansen en Pol Soetewey.

Meer info: Bruno Kuylen, voorzitter VLD Kapellen (0475/627.544)

dinsdag 24 oktober 2006
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: