Verlichting tunnel is in aantocht

Tunnel KapellenDe Gazet van Antwerpen berichte over de verlichting van de tunnel: De definitieve verlichting van de tunnel aan de Antwerpsesteenweg is in aantocht. Zo gauw de palen uit Frankrijk zijn gearriveerd, worden ze gemonteerd. Ook de kleinere klusjes – op weg naar de definitieve afwerking van de ondertunneling van spoorlijn 12 – worden stilaan afgerond.

Dat de verlichting van de tunnel aan de Antwerpsesteenweg nog niet klaar is, heeft alles te maken met een ‘productiefout’. Zo kon/wilde de verantwoordelijke firma de geleverde palen niet meer monteren nadat de reling die fietspad/trottoir van de rijbaan scheidt, was geplaatst. “Daarom moesten nieuwe palen worden besteld in Frankrijk. Die zijn onderweg”, weet Frederic van Haaren (VLD), schepen van Openbare Werken.

“Eens die palen gearriveerd zijn, worden ze geïnstalleerd, verlichting incluis. Ook voor het fietspad.” De vier palen op de toegangshellingen van de tunnel staan al te wachten op de verlichting. Op de wanden van de toegangshellingen, nabij de balustrade dus, komen in totaal acht palen. “De verlichting in de tunnel zelf hangt al, maar de bekabeling moet nog worden afgewerkt”, aldus van Haaren.

Vorige week nog werd een volledige rondgang gemaakt om alle kleine klusjes die nog moeten worden uitgevoerd, in kaart te brengen. “Een tegeltje dat verkeerd lag, een deksel dat omhoog getrokken was, een borduur die wat te hoog was, een lijn die verkeerd geschilderd was, enzovoort”, somt de schepen open. “De semi-voorlopige aanvaarding is al gebeurd. Eind deze maand is alles afgerond. Ook de ventwegen zijn volledig klaar.”

Aan de Zilverlindendreef bleek ook dat het voor vrachtwagens moeilijk was om de straat in te rijden, net zoals het uitrijden richting Frans De Peuterstraat. Daarom werd het middeneiland op de kop van die dreef ingekort. Het fietspad dat al in de Eikvarenlaan lag, werd ondertussen ook doorgetrokken tot aan de Antwerpsesteenweg. De ‘driehoek’ waar de werfketen sinds november 2004 stonden, wordt nog gefatsoeneerd. Daar wordt nog grond aangebracht en een en ander gelijkgetrokken.

vrijdag 17 november 2006
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: