Stickers kleven op huisvuil

afvalstickerDe Gazet Van Antwerpen berichtte over het nieuwe Kapelse huisvuilsysteem. De huisvuilbelasting zal per 1 oktober 2007 worden afgeschaft in Kapelen. Vanaf dan zal je stickers aan je containers moeten hangen. In de loop van deze zomer volgt nog een uitgebreide informatiecampagne.

Kapellenaars betalen vanaf oktober anders voor ophalen afval

Kapellenaars betaalden tot nu een forfaitaire bijdrage voor het ophalen en verwerken van hun afval. Voor 37,50 euro per jaar kon een gezin zijn groene en grijze container – vol of niet – buitenzetten telkens de vuilniswagen langskwam. Maar de Vlaamse overheid verbiedt zo’n forfaitaire systeem vanaf 2008. ‘De vervuiler betaalt’ moet het motto zijn, zoals dat in de meeste Antwerpse gemeenten al is. Daarom verandert een en ander drastisch vanaf 1 oktober 2007.

Vanaf die dag moet je vuilniszakken of containers die je buitenzet, voorzien van een sticker. Stickers voor een grijze restafvalcontainer kosten 0,60 euro voor 42 liter, 1,20 euro voor 80 liter, 2,10 euro voor 140 liter, en 3,60 euro voor 240 liter. Die voor de groene GFT-container zijn goedkoper: 0,50 euro (42 liter), 1 euro (80 liter), 1,75 euro (140 liter), of 3 euro (240 liter). De stickers zullen te koop zijn via de gemeente, de lokale middenstand en groter warenhuizen.

Grof huishoudelijk afval en grof tuinafval kan je vanaf 1 oktober eens om de twee weken laten ophalen, tenminste als je op voorhand laat weten dat je iets in de aanbieding hebt. Voor huishoudelijk afval betaal je dan 0,10 euro per kilogram, voor tuinafval 5 euro per kubieke meter. De prijs voor de blauwe zakken voor PMD-afval blijft dezelfde. Vuilniszakken en -stickers kopen kan met Jacobuscheques. Voor 1 oktober volgt er nog een informatiecampagne.

donderdag 15 februari 2007
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: