Open Vld beperkt verlies in kanton Kapellen

Potlood verkiezingenIn het kanton Kapellen haalt Open Vld 19,6%. Dat is 0,9% minder in vergelijking met de Vlaamse verkiezingen in 2004. Toen trok Vlaams Minister Dirk Van Mechelen wel mee de lijst. Nu duwde hij en dat was minder dominant in de campagne aanwezig. Open VLD blijft rond de 20% wat boven het nationale gemiddelde is.

De uitslag voor Kapellen zelf is niet te achterhalen gezien alle stemmen van het kanton worden samengevoegd. In ons kanton zitten ook Stabroek, Schoten en Brasschaat, gemeenten waar Open VLD iets minder sterk voor de dag komt, wat maakt dat Open Vld Kapellen het globale resultaat zeker omhoog heeft getrokken. In de voornoemde gemeenten zijn vorig jaar CD&V-NvA burgemeesters verkozen wat voor een deel de winst van het kartel in het kanton Kapellen verklaart.

Dirk Van Mechelen haalt in ons kanton voor de Open Vld het meeste voorkeurstemmen (3.783 tegenover 2.502 voor Bart Somers). Het totaal der voorkeurstemmen voor onze Vlaamse Minister werd op 15.397 afgetikt.

maandag 11 juni 2007
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: