Antitankgracht beschermd

antitank.jpgVlaanderen beschermt de antitankgracht die vertrekt in Berendrecht en over diverse gemeenten ten noorden van Antwerpen loopt. De gracht blijft een onbevaarbare waterloop van eerste categorie.

Het antitankkanaal vertrekt in Berendrecht en loopt door Putte, Kapellen en Brasschaat waar het langs het militair domein de E10-plas bereikt. Vanuit Brasschaat loopt het dan verder naar Sint-Job-in-‘t-Goor, ‘s-Gravenwezel en Oelegem waar het in het Albertkanaal terechtkomt.

De bescherming van de antitankgracht werd mogelijk nadat het idee van een duwvaartkanaal door de regio was afgevoerd. De Vlaamse Milieumaatschappij opent een onderzoek naar de gracht, dat loopt tot en met 10 juli. Opmerkingen of klachten kunnen per aangetekende brief aan de burgemeesters van de gemeenten worden overgemaakt.

Ook het Landschapspark De Voorkempen voert een studie uit om de natuurwaarde van de gracht te verhogen. Verder verandert er in principe niets, alleen dat de waterloop definitief als onbevaarbaar wordt bestempeld. Commerciële uitbating kan dus niet.

© Concentra

vrijdag 22 juni 2007
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: