«Nieuwe bibliotheek kost ons geen cent»

DorpspleinNaar aanleiding van een vraag in de gemeenteraad verscheen volgend artikel in de Nieuwe Gazet: De nieuwe bibliotheek, op het Dorpsplein, zal ongeveer 300.000 euro kosten. «Momenteel heeft de bibliotheek ons nog niets gekost», zegt burgemeester Luc Janssens (Open Vld). «Door de publiek-private-samenwerking (PPS) krijgt de gemeente het gebouw in ruil voor de grond die we ter beschikking stelden. De onderhandelingen over de afwerking van het gebouw lopen nog. Hiervoor hebben we 150.000 euro in de begroting ingeschreven maar dat zal zeker minder worden. We recupereren veel meubelen, maar de gemeente heeft ook middelen voorzien om meubels aan te schaffen. Daarnaast voorzien we een nieuwe onthaalbalie.» De opening van de bibliotheek gebeurt eind dit jaar.

woensdag 27 juni 2007
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: