1,8 miljoen extra voor gemeenten met asielcentra

onthaalcentrumIn de Gazet Van Antwerpen lazen we vandaag het volgende bericht: Minister van Integratiebeleid Christian Dupont (PS) geeft de gemeenten met open opvangcentra voor asielzoekers 1,8 miljoen extra steun. Zo meldt het Staatsblad. Per plaats krijgen de gemeenten met een open opvangcentrum 247,9 euro per jaar voor extra personeelsuitgaven voor administratieve taken, werkingskosten en initiatieven om de integratie van het centrum in de gemeente te bevorderen. De sommen voor 2006 stonden pas dinsdag in het Staatsblad, omdat het jaar eerst voorbij moet zijn vooraleer bekend is hoeveel plaatsen er gemiddeld in ieder centrum waren. Antwerpen krijgt 30.990 euro voor het centrum van Ekeren, en 52.063 euro voor dat van  Linkeroever. Arendonk krijgt 43.386 euro, Kapellen 111.564, Lint 29.750, Ranst 74.736, Sint-Niklaas 46.609. Binnen de drie maanden worden de bedragen uitbetaald.

 

woensdag 4 juli 2007
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: