Twaalf nieuwe agenten

politieDe politie van de Zone Noord zit niet stil. Toezicht bij evenementen en verkeer, interventies en de administratieve verwerking in Kapellen en Stabroek: het is maar een greep uit de vele taken waarvoor zij verantwoordelijk zijn. Daarom werden nieuwe mensen aangetrokken. In de Gazet Van Antwerpen lazen we vandaag dat het kader nu zo goed als volledig is.


Politiezone Noord kan personeelsbestand eindelijk aanvullen
De politiezone Noord (Kapellen-Stabroek) krijgt er twaalf manschappen bij. Daarmee is het kader voor het eerst sinds 2005 volledig opgevuld. Het gaat onder meer om een commissaris, drie hoofdinspecteurs en vier inspecteurs.De politiezone Noord (Kapellen-Stabroek) krijgt er twaalf manschappen bij. Daarmee is het kader voor het eerst sinds 2005 volledig opgevuld. Het gaat onder meer om een commissaris, drie hoofdinspecteurs en vier inspecteurs.
“We hebben de voorbije jaren, vooral sinds 2005, wat verloop gekend”, begint hoofdcommissaris Luc Gers, korpschef van de politie Noord. “Onder meer door bevorderingen en mobiliteit, waarbij manschappen dichter bij huis kunnen gaan werken of zich elders kunnen specialiseren. Bovendien is het voor ons ook niet evident om te werven naar inspecteurs toe. Het aanbod is simpelweg te beperkt om te voldoen aan de vraag.”
Op vrij korte termijn is de politie Noord er nu toch in geslaagd op effectief te komen. “In totaal betekent dat een negentigtal personeelsleden.” Per 1 juli kwamen er een commissaris, een hoofdinspecteur, een inspecteur en een assistente (burgerpersoneel) bij. Op 1 augustus volgt nog een assistente en 1 september is voor twee hoofdinspecteurs en drie inspecteurs hun eerste werkdag in de politiezone Noord.
“Bovendien kreeg ik ook net de bevestiging dat wij van het interventiekorps van de federale politie Antwerpen twee mensen extra krijgen. En dus wat dat betreft van twee naar vier gaan. Wanneer die extra manschappen precies zullen beginnen, is nog niet helemaal duidelijk. Maar nu zit ons kader volgens de meerjarenplanning eindelijk vol. Daarbij blijven we toezien op een gezonde mix van oudere en jongere collega’s, met het oog op ervaring hebben én ervaring opdoen”, besluit Gers.

vrijdag 6 juli 2007
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: