Minder afval op markt

Sabine Van Dooren (Open Vld). “Toen we hen dat vertelden, bleek dat geen probleem te zijn want Kapellen was één van de laatste gemeenten waar ze hun afval gratis konden achterlaten.”
“De marktkramers lieten ons ook verstaan dat het allicht niet lang zal duren voor we bijna géén afval meer zullen vinden na afloop van de markt. Blijkbaar was het zo dat velen onder hen een hele week hun afval opspaarden om dan hier, in Kapellen, gratis te droppen. De meeste marktramers zouden in de toekomst hun afval meenemen naar huis, waar ze bv. een container hebben staan.”
Wellicht wordt dat een besparing voor de gemeente. “De vuilniswagen zal na de markt minder vuilnis ophalen. Daardoor zal ook het opruimen van de straat allicht minder lang duren. Nu duurt dat meestal tot 15u en zolang blijft de straat dan ook afgesloten. Het is dus best mogelijk dat we ze op termijn op donderdag sneller weer kunnen openstellen voor het verkeer.”

En er verandert nog wat voor de straatbewoners. “Ook zij kunnen nu niet meer profiteren van de markt en op donderdag ook afval buitenzetten”, besluit de schepen.

donderdag 20 september 2007
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: