België-Nederland

politieNaar aanleiding van de grensoverschrijdende samenwerkingsovereekomst die de gemeente Kapellen ondertekende, publiceerde de Gazet Van Antwerpen volgend artikel: Je moet niet raar opkijken als je in Putte binnenkort een Nederlandse agent in uniform tegen het lijf loopt. Let op, hij is wel degelijk bevoegd. De politie Noord (Kapellen-Stabroek) en het team Bergen-Woensdrecht van de politie Bergen op Zoom gaan weldra samen op patrouille, in één voertuig.
Burgemeesters Alida De Bie (Stabroek), Luc Janssens (Kapellen) en Marcel Franzel (Woensdrecht), hoofdcommissaris Luc Gers (korpschef politiezone Noord) en commissaris Fred Stegman (chef district Bergen op Zoom) ondertekenden donderdag de samenwerkingsovereenkomst ‘grensoverschrijdend politieoptreden en samenwerking in de grensregio’. Luc Gers, korpschef van de politiezone Noord (Kapellen-Stabroek) verduidelijkt: Het was eerder wettelijk al geregeld om bij onvoorziene omstandigheden, bv. een achtervolging, een ongeval of een brand, de grens over te steken en in actie te treden, zegt de hoofdcommissaris. Nu zijn ook voorspelbare of geplande zaken mogelijk. Denk maar aan ordediensten bij grensoverschrijdende evenementen zoals de Sluitingsprijs of de Grensfeesten. Maar zeker ook aan (gerechtelijke) acties rond inbraken, drugs, vuurwerk, verkeer, enz. Nu kunnen dus ook onze politiemensen postvatten op een standplaats in Nederland, en omgekeerd. Feit is dat er ook gemengde patrouilles de baan opgaan, met in het voertuig een Nederlander en een Belg. Volgende week al is zo’n gezamenlijke actie gepland. Deze overeenkomst verdiept onze samenwerking als goede buur n goede vriend nog?, vult commissaris Fred Stegman, chef van het district Bergen op Zoom, aan. ?Ik feliciteer onszelf en… Aan de slag!

Uit jullie ervaring leren wij in Brussel, stelde hoofdcommissaris Luc Lamine van de federale politiedirectie Internationale Samenwerking nog, en kunnen we eventueel het Benelux-verdrag bijsturen.

8Christophe MATTHIJSSENS

vrijdag 30 november 2007
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: