Hogescote ontvangt Kapelse cultuurprijs

cultuurprijs 2007Culturele kring Hoghescote ontving op 31 januari de cultuurprijs 2007 van de gemeente Kapellen. Deze prijs wordt jaarlijks door het Kapels Cultuurcentrum uitgereikt aan een persoon, een vereniging, een groepering die zich op cultureel of sociaal-cultureel vlak bijzonder verdienstelijk gemaakt heeft en die in zijn activiteiten een duidelijke band heeft met Kapellen. De gemeente Kapellen drukt met haar keuze voor Hoghescote zo haar waardering uit voor de inspanningen van de culturele kring om Kapellenaren bekend te maken met het verleden van de gemeente.

 

Waarnemend burgemeester Luc Janssens zei bij het uitreiken van de geldprijs van 1.600,00 euro het helemaal eens te zijn met de motivatie van VTB-VAB afdeling Kapellen die Hoghescote nomineerde. Hij neemt de woorden van voorzitter Roel Vanheffen van VTB-VAB in de mond: ‘De grote verdienste van Hoghescote bestaat erin dat Kapellenaren de kans krijgen meer over het verleden van hun gemeente te kennen door de uitbouw van en het openstellen van hun archief voor de Kapelse bevolking. Hoghescote bewijst de gemeente Kapellen een onschatbare dienst door het verleden te bewaren voor ons en ons nageslacht. Hij sluit af met de woorden: ‘Want wie zijn verleden niet kent, kan niet ernstig aan zijn toekomst bouwen.’

 

Elke vereniging aangesloten bij de cultuurraad en alle inwoners van de gemeente Kapellen kunnen jaarlijks één kandidaat voordragen, en dit vóór 15 januari. Voor de cultuurprijs 2007 waren er negen genomineerden: Hoghescote, Chantal Van Bockel, Els Kooyman, Liberale Fanfare ‘De XXXIV’, Ivan Eysackers, Dansgroep Splinter, VZW Pottery, KAV Kantgroep, Kapla droomtorens & kunst en vliegwerk. Op de algemene vergadering van de cultuurraad van 24 april 2007 werd Hoghescote met meerderheid van stemmen verkozen.

maandag 4 februari 2008
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: