Kapels ondernemerstalent!

Jonge ondernemers.jpgOp 15 maart streden de mini-ondernemingen in het Provinciehuis van Antwerpen voor de titel van ‘beste provinciale mini-onderneming’. De twee beste kandidaten komen uit het Kapelse Mater Salvatoris Instituut. “Storyline” heeft met hun zelfontworpen kinderboekje de jury het meest kunnen bekoren en kwam dus als winnaar uit de bus. Deze mini-onderneming mag op zaterdag 19 april 2008 meestrijden in de Vlaamse Finale. Mini-onderneming “Exquize” heeft met hun concept van restaurantbonnen een mooie tweede plaats behaald. Wat zijn mini-ondernemingen nu ook alweer? Dit zijn bedrijfjes die meestal in de derde graad van het secundair onderwijs terug te vinden zijn. Zo’n mini-onderneming wordt door de jongeren zelf beheerd en tenslotte vereffend. Zij doorlopen hierbij dezelfde taken en activiteiten als in een reële onderneming: aandelen verkopen, vergaderen, reclame maken, een boekhouding bijhouden en niet te vergeten: produceren en verkopen van producten. Het project is een samenwerking tussen de Vlaamse Jonge Ondernemingen en Voka – Kamers van Koophandel en krijgt onder meer de steun van de Provincie Antwerpen.  

dinsdag 18 maart 2008
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: