Wordt Kapellen Fair Trade Gemeente?

fairtradeKapellen wil graag een Fair Trade-gemeente worden, een gemeente die staat voor eerlijke handel en duurzame landbouw. Hiervoor moet de gemeente wel aan enkele voorwaarden voldoen. Daarom richtte de Gemeentelijke Raad voor OntwikkelingsSamenwerking (GROS) onlangs een werkgroep op. Wie wil meehelpen aan dit project is van harte welkom op de eerste open vergadering op maandag 13 oktober om 20.00 uur in het Administratief Centrum.Om officieel als Fair Trade-gemeente erkend te worden moet de gemeente voldoen aan zes criteria. Die hebben betrekking op het beschikbaar stellen van fair trade-producten in de plaatselijke winkels en horeca, het gebruik van producten door lokale bedrijven en organisaties, het verkrijgen van media-aandacht voor de campagne, de continuïteit nadat de titel gehaald werd en het lokaal duurzaam consumeren en produceren.Tijdens de open vergadering van volgende maandag is het de bedoeling om in de eerste plaats te brainstormen over hoe de criteria aangepakt zullen worden. Iedereen mag op zijn eigen manier en naar eigen mogelijkheden een bijdrage leveren.Meer informatie over het project “Fair Trade Gemeente” vind je via de website www.ikbenverkocht.be De open vergadering vindt plaats op maandag 13 oktober om 20.00 uur in het Administratief Centrum, Antwerpsesteenweg 130 in Kapellen.

donderdag 9 oktober 2008
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: