Werken centrum: het einde is in zicht!

wegenwerkenDeze maand worden de werken aan de “doorgang van Kapellen” afgerond. Hierna volgend een overzicht van de verschillende stappen:
8 juni
De Korte Vredestraat wordt maandag 7 juni geasfalteerd. De nu bredere straat wordt vanaf dinsdag 8 juni opnieuw opengesteld voor het verkeer. Op de Antwerpsesteenweg wordt vanaf 8 juni gewerkt tussen de Korte Vredestraat en het centrumkruispunt. De Antwerpsesteenweg wordt daarvoor half afgesloten. Het verkeer richting Sint-Mariaburg/Antwerpen moet omrijden via de Hoevensebaan en de Korte Vredestraat. Het verkeer komende van de tunnel kan wel gewoon op de Antwerpsesteenweg richting Dorpsstraat of Hoevensebaan rijden.
14 juni
De Antwerpsesteenweg wordt vanaf maandag 14 juni zo’n twee weken volledig afgesloten tussen de Korte Vredestraat en het centrumkruispunt. Het verkeer wordt dan in beide richtingen omgeleid via de Hoevensebaan en de (bredere) Korte Vredestraat.
21 juni
Om de werken te kunnen finaliseren is het in de week van 21 juni noodzakelijk om het centrumkruispunt enkele dagen af te sluiten. Op dat ogenblik worden de grotere omleidingen, via de Streepstraat, de Kerkstraat en de verbindingsweg tussen het station en de sporthal, opnieuw ingesteld. Wanneer het centrumkruispunt wordt afgesloten, is onder meer afhankelijk van de weersomstandigheden. De precieze data worden later nog gecommuniceerd.
30 juni
Vast staat alleszins dat het dorpscentrum begin juli opnieuw volledig wordt opengesteld voor het verkeer. Vanaf dat moment wordt de rotonde rond het huizenblok met het Oud-Gemeentehuis definitief in gebruik genomen.

donderdag 3 juni 2010
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: