Kapellen als voorbeeld in de krant

zwem_insideOnderstaand artikel mochten lezen in De Nieuwe Gazet van 25/2:
Ekeren:”Zwemtarief in één klap driemaal hoger”
Vanaf 1 maart zijn er nieuwe tarieven van kracht in de stedelijke zwembaden. Onder meer Anita Linders (59) trekt aan de alarmbel. Als inwoner van Ekeren gaat ze geregeld zwemmen in het nabijgelegen Schindebad. “Nu betaal ik als 55-plusser 10 euro voor 12 zwembeurten. Vanaf volgende week is dat 30 euro. Het oorspronkelijke gunsttarief is voortaan enkel voorbehouden aan 65-plussers. Dat de stedelijke zwembaden hun tarieven moeten verhogen, daar heb ik geen probleem mee, maar een opslag die driemaal zo hoog is kan niet”, zegt Anita. Anita leerde acht jaar geleden zwemmen en gaat enkele keren per week naar het Ekerse Schindebad. Daar zal in de toekomst verandering in komen. “Als niet-inwoner van Kapellen betaal ik die gemeente 1,2 euro per zwembeurt. Dat is een pak minder dan wat ik in Ekeren zal moeten betalen. Het kan toch niet dat ik belastingen betaal in Antwerpen maar als ik goedkoop wil zwemmen me moet verplaatsen naar buurgemeente Kapellen? Bovendien is de belastingdruk in Kapellen nog een flink stuk lager dan in Antwerpen en is ook het zwembad er grondig vernieuwd. Waarom kunnen ze daar wel wat ze in Antwerpen niet kunnen?” Anita wil, samen met andere 55 plussers, een brief schrijven naar de stad Antwerpen om alsnog het sociaal tarief te laten gelden voor 55-plussers.

dinsdag 1 maart 2011
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: