Kapellen ondersteunt woonproject Radius

radiusDe gemeente Kapellen heeft een dienst onthaalouders. Op dit ogenblik werkt de gemeente met ongeveer een 33 tal onthaalouders. Meestal zijn het het Kapellenaren die de kinderen thuis opvangen. Sinds 2006 werkt het gemeentebestuur ook met samenwerkers. Het betreffen hier twee projecten, verbonden met scholen. De onthaalouders hebben in dit project een overeenkomst met de school afgesloten (afspraak en gebruik van een ruimte van de school) en werken onder toezicht van de gemeentelijke onthaalouderdienst. Het gemeentebestuur krijgt de kans in een nieuw project te stappen te samen met Radius.Dit is een kleinschalig project voor jongeren (16-30 jaar) met een randnormale begaafdheid of een lichte mentale achterstand, met bijzondere aandacht naar mensen met autisme. Radius bouwt momenteel een woongemeenschap in de Claessensdreef te Hoogboom (opening begin 2012) die 8 studio’s omvat voor redelijk zelfstandige personen (jongeren/senioren) en een gemeenschappelijk woondeel. In één ingerichte studio zal de mogelijkheid worden voorzien dat een onthaalouder ter plaatse een kinderopvang uitbouwt. Het gemeentebestuur ging graag in op dit aanbod, gezien extra opvang in Hoogboom wenselijk is.

maandag 3 oktober 2011
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: