Infosessie Fiets-o-Strade kadert werken K. Albertlei

fietsostrade1Dinsdag 4 oktober werden de bewoners van de Koning Albertlei en omliggende straten geïnformeerd over de werkzaamheden in het kader van het snelfietspad  dat van Essen naar Antwerpen loopt. Gedeputeerde Inga Verhaert schetste in eerste fase de visie van de Provincie Antwerpen over het inplannen van functionele fietspaden in de provincie. Katrijn Vercammen van het Steunpunt Fiets legde vervolgens uit welke werken gepland zijn op het grondgebied van Kapellen onder meer in de De Pretlaan en aan het Klein Heiken. Het zwaartepunt van de werken ligt in de Georges Spelierlaan en vooral in Koning Albertlei. Hiervoor tekenden burgemeester Dirk Van Mechelen en Kobe Rosius van het studiebureau RA Infra. Vanaf 17 oktober zullen de nutsmaatschappijen voorbereidende werken uitvoeren. De eigenlijke werken zullen starten in februari 2012. Er werden 120 werkdagen voorzien om het project af te werken. Nadien zal er een eenrichtingsverkeer worden ingesteld van het station richting spoorwegovergang Christiaan Pallemansstraat.  Deze ingreep past in een totaal mobiliteitsplan waarbij doorgaand verkeer vanuit het noorden terug naar de hoofdwegen geleid wordt en waarbij ook omliggende straten zoals Rubensheide, L. Bevernagestraat en Oude Bergsebaan ontlast woorden van overtallig verkeer

donderdag 6 oktober 2011
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: