Uit de gemeenteraad van 14 mei 2012

Open Vld schepen voor financiën Luc Janssens presenteerde op deze gemeenteraad de eerste budgetwijziging van 2012. Hij gaf aan dat de gemeente Kapellen met eigen middelen heel wat nieuwe investeringen zal betalen. Zo zullen een aantal straten opnieuw worden aangelegd. Ook de nieuwe sporthal op de sportcampus ’t  Kooike zal gebouwd worden zonder dat hier voor moet worden geleend. Bovendien houdt de gemeente Kapellen nog ruim twee miljoen Euro in het reservefonds beschikbaar. Open Vld schepen Lieve De Block liet weten dat de suggestie van de oppositie om picknicktafels te plaatsen aan de nieuwe speeltuin aansluit met de reeds eerder door het college genomen beslissing om deze eerstdaags te plaatsen. Open Vld schepen Sabine Van Dooren gaf omstandig toelichting over de gevolgde selectieprocedure bij de aanwerving van jobstudenten. 110 spontane sollicitaties voor 28 vacatures vereisen objectieve criteria zoals bijvoorbeeld beschikbare inzet gedurende een volledige maand en zijn werkervaring of opleiding. Bovendien is er een beperkt aanbod van administratieve taken en een ruimer aanbod van taken voor arbeiders zodat niet iedere vraag positief kon worden beantwoord. Open Vld schepen Frederic van Haaren verklaarde dat er een oplaadeiland voor 2 elektrische auto’s en 6 fietsen voorzien wordt op de hoek van de Zilverhoeklaan en de Antwerpsesteenweg (aan kerk Zilverenhoek)

woensdag 16 mei 2012
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: