OCMW sluit rekening 2011 mooi af

Ondanks de onheilspellende berichten over slechte cijfers bij gemeente en OCMW’s in Vlaanderen, heeft het OCMW van Kapellen het boekjaar 2011 afgeloten met mooie cijfers.Dit hebben we kunnen realiseren door te focussen op onze kerntaken, aldus OCMW-voorzitter An Stokmans. Met een Open Vld-werkgroep vanuit zowel de OCMW-fractie als de gemeenteraadsfractie hebben we een drietal jaar geleden een studie gemaakt van de taken die toen werden gedaan door het OCMW van Kapellen, de daaraan verbonden kosten en de resultaten die die teweeg brachten bij de bevolking. Uit deze studie vloeide een rationalisatie van de taken, het OCMW van Kapellen moest zich focussen op zijn kerntaken. De positieve rekening die nu voorligt is het resultaat van deze rationalisaties die doorgevoerd werden en van de samenwerking met andere actoren uit de welzijnssector. Want het OCMW van Kapellen moet zich niet focussen op taken die perfect worden uitgevoerd door andere organisaties uit de welzijnssector.

maandag 2 juli 2012
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: