Kapellen pleit voor veilige spoorwegovergang Chr. Pallemansstraat

Met zijn brief van 26 juli 2012 aan de heer Luc Vansteenkiste, directeur generaal van Infrabel  heeft burgemeester Dirk Van Mechelen opnieuw gevraagd om de gevaarlijke spoorwegovergang  nr.28 aan de Christiaan Pallemansstraat aan te pakken. Deze spoorwegovergang is erg smal en dwarst zeer schuin het spoor. Kapellen stelt voor om voor fietsers en voetgangers een aparte oversteek te voorzien loodrecht op de spoorlijn ter hoogte van het vroegere en afgebroken seinhuis. Reeds in 2010 werd deze vraag gesteld door burgemeester Van Mechelen, toen werd gesteld dat de aanwezigheid van wissels de uitvoerbaarheid van het voorstel onmogelijk maakte. Nu de militaire spoorlijn werd afgeschaft doet Kapellen een nieuwe uitdrukkelijke  poging om de verkeersveiligheid van de zwakke weggebruiker te verbeteren.

maandag 30 juli 2012
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: