Kapelse Open monumentendag nu zondag

Het thema van Open Monumentendag 2012 is woord muziek beeld. In Kapellen wordt een Open Atelierroute uitgestippeld langs kunstenaarsateliers, sociaal-creatieve projecten en monumenten. Startpunt van de route is ’t Oud-Gemeentehuis. Aan dat monument pal in het centrum van Kapellen wordt momenteel de laatste hand gelegd. Kom kijken naar het resultaat van de uitgebreide renovatiewerken. Er is een horecagedeelte, mét terras, een vernieuwde exporuimte en op zolder een polyvalente zaal. Er wordt ook een mooie openingstentoonstelling samengesteld met hedendaagse kunstwerken. ’t Oud-Gemeentehuis en de tentoonstelling zijn die dag doorlopend te bezoeken. Een ander monument dat je kan bezoeken is kasteel Dennenburg. Dit mooie domein – OPF, Ontmoetingscentrum van het Personeel van Financiën – is uitzonderlijk open voor het publiek. Een unieke kans dus om een kijkje te komen nemen. Volg de geleide wandelingen, die je alles vertellen over de rijke geschiedenis van het gebouw, de expositie, de beeldentuin, enz. Het Brasschaats Mandoline-Orkest concerteert in kleine bezetting in de inkomhal. Tijdstippen geleide bezoeken: 11u00, 12u00, 13u00, 14u00, 15u00, 16u00 en 17u00.

vrijdag 7 september 2012
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: