Fietssuggestiestroken kleuren groen

De wegcode maakt een duidelijk onderscheid tussen een fietspad en een fietssuggestiestrook. Een fietspad is duidelijk afgebakend en wordt aangeduid door het verkeersbord D7 (blauwe bord met witte fiets). Een fietspad is geen onderdeel van de rijbaan. Auto’s en motorfietsen mogen er dus niet op rijden. Een fietssuggestiestrook zorgt weliswaar voor een optische versmalling van de rijbaan, maar is niet afgebakend. Het is gewoon een deel van de rijbaan dat enkel een ander kleurtje heeft. Je mag daarop met de auto rijden, stoppen, stilstaan en parkeren.  Omdat het onderscheid tussen fietspaden en suggestiestroken zo belangrijk is wat veiligheid en voorrang betreft, besliste het College van Burgemeester en Schepenen om alle fietssuggestiestroken in Kapellen in het groen te kleuren. En zo het verschil met de rode fietspaden te accentueren. De firma Trafiroad schildert momenteel alle fietssuggestiestroken in Kapellen in het groen. Het gaat om de fietssuggestiestroken aan de Bosdreef, C. Pallemansstraat, Fortsteenweg, Grensstraat, Heidestraat, Heidestraat-Noord, Klein Heiken, Koningin Astridlaan, Oude Bergsebaan, Rubensheide, Stationsstraat, Streepstraat, Vloeiende en Zandstraat

dinsdag 25 september 2012
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: