Buslijn 730 opnieuw door Kapellen en Hoogboom

Buslijn 730 volgt vanaf zaterdag 3 november 2012 opnieuw haar originele traject via de Antwerpsesteenweg en de Hoogboomsteenweg.De lijn hertekende per 1 september ll. haar buslijnen grondig. Gevolg was onder meer dat bus 730 niet langer via Kapellen reed, maar dat het traject tussen Ekeren en Brasschaat werd ‘rechtgetrokken’ via de Lage Kaart. De gemeentebesturen van Kapellen en Brasschaat kaarten de vele vragen en opmerkingen van busreizigers aan bij De Lijn. En met succes. Beslist werd dat de bussen van lijn 730 vanaf 3 november 2012 opnieuw vanuit Antwerpen naar Brasschaat (en omgekeerd) rijden via de Antwerpsesteenweg en de Hoogboomsteenweg. Daarmee heeft Kapellen – denk onder meer maar aan de bewoners van de wijk De Sterre – niet alleen terug een extra verbinding met het Klinaziekenhuis in Brasschaat. Ook kunnen de bewoners van het Opvangcentrum voor Asielzoekers in Hoogboom opnieuw rechtstreeks naar en van Antwerpen bussen. De eerste zes maanden dragen de gemeenten Kapellen en Brasschaat ieder de helft van de kosten voor deze ingreep. Daarna volgt een evaluatie, maar sowieso behoudt De Lijn het traject van buslijn 730 zoals het was voor 1 september.

donderdag 11 oktober 2012
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: