Misleidende informatie over doorgang naar Fortsite

De Kapelse sp.a verspreidde eerder deze week een persmededeling en bewonersbrief met als titel ‘Gebied Fort van Kapellen leefbaar houden’. Hierin wordt de indruk gewekt dat het gemeentebestuur het advies van de Gecoro volgt om doorgaand verkeer voor auto’s mogelijk te maken naar de Bernard De Vadderlaan. Ja, de gemeentelijke commissie voor Ruimtelijke Ordening (Gecoro) formuleerde eerder in haar advies aan het College van Burgemeester en Schepenen om de “hobbelige doorgang” tussen de Fortsteenweg en de Bernard De Vadderlaan toegankelijk te maken voor gemotoriseerd verkeer. Maar… Dat deel van het Gecoro-advies legde het College van Burgemeester en Schepenen ondertussen, al in zitting van 30 juli 2012, naast zich neer. Het College van Burgemeester en Schepenen stelde duidelijk om geen gemotoriseerd verkeer toe te laten tussen de Fortsteenweg en de Bernard De Vadderlaan, maar om daar fietsers- en voetgangersverbinding aan te leggen (mits de nodige gronden kunnen worden verworven).

vrijdag 12 oktober 2012
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: