Samenstelling deputatie provincie Antwerpen geeft weing hoop op verandering

De partijen N-VA, CD&V en SP.a hebben een principieel akkoord bereikt om de komende zes jaar de provincie Antwerpen te besturen. Dat is geen verrassing. De drie partijen tekenden blijkbaar in januari 2012 reeds een voorakkoord. In uitvoering van dat akkoord, krijgt elke partij twee gedeputeerden. Nu het defintief is dat hij als schepen terug naar Kapellen komt, stelt Koen Helsen dat N-VA zich heeft laten rollen. Verder stelt Koen dat deze verdeling niet in verhouding staat met de resultaten van de provincieraadsverkiezingen. N-VA behaalde daarbij 27 van de 72 zitjes die de provincieraad. CD&V ging bij de stembusuitslag van 24 naar 13 zetels en SP.a verloor maar liefst 8 zetels (van 18 naar 10). toch blijkt nu dat beide partijen even zwaar zullen doorwegen in de deputatie dan N-VA. Open Vld vindt dat N-VA zich heeft laten rollen door de twee andere partijen. Het is perfect mogelijk een meerderheid te vormen zonder SP.a. Bovendien staat N-VA toe dat ze geen meerderheid heeft in de nieuwe deputatie. Met twee van de zes mandaten zal ze volgens Koen haar stempel niet kunnen doordrukken. Open Vld vreest dan ook dat van de beloofde hervorming van de provincie, waarvoor Open Vld en N-VA grote pleitbezorgers zijn, niet veel in huis zal komen.

maandag 29 oktober 2012
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: