Uit de gemeenteraad van maandag 26 november

Op het menu van deze gemeenteraad stond als hoofdgerecht de laatste budgetwijziging voor dienstjaar 2012. De F.O.D. Financiën had met een brief aan het bestuur laten weten dat er in 2012 voor ongeveer een € 350.000,00 minder inkomsten dan oorspronkelijk geraamd moesten worden geboekt. Open Vld schepen van Financiën Luc Janssens liet verstaan dat andere gemeenten een gelijkaardig schrijven met zelfs nog grotere bedragen in, ontvangen hadden. Hier en daar is bespaart op een aantal uitgavenposten en werden over budgetteringen aangepast. Na enkele vragen van de oppositie werd de budgetwijziging goedgekeurd. Verder gaf Open Vld schepen Sabine Van Dooren toelichting bij de geschenkcheques die aan het gemeentepersoneel naar aanleiding van eindejaar zullen afgegeven worden. Aansluitend gaf zij informatie over de wijziging van het kermis reglement. Op één van de vragen van de oppositie liet burgemeester Dirk Van Mechelen verstaan dat zijn tussenkomst en het overleg met de scholen er toe geleid heeft dat de NMBS haar dienstregeling voor de treinen terug zal aanpassen. Hier door kunnen jongeren terug op het gepaste tijdstip aan de schoolpoorten arriveren.

woensdag 28 november 2012
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: