Kapellen verbiedt wensbalonnen

De gemeenteraad van maandag 17 december nam unaniem de beslissing om een artikel op te nemen in het GAS (gemeentelijk administratieve sancties) waarbij bepaald wordt dat vanaf heden het verboden is wensbalonnen op te laten op het grondgebied van Kapellen. De wensballon, ook wel gekend als ‘Thaise lampion’, wordt steeds populairder en is de laatste jaren een hype tijdens de eindejaarsfeesten. Een wensballon of geluksballon werkt volgens het principe van een heteluchtballon: een brander met open vlam verwarmt lucht in een (rijst)papieren lantaarn en die verkrijgt zo opstijgkracht. Gezien het brandgevaar voor gebouwen, bomen en andere brandgevaarlijke situaties heeft Kapellen beslist het oplaten van deze wensbalonnen te verbieden.

dinsdag 18 december 2012
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: