Preventie actie fietsverlichting boekt resultaten

De actie fietsverlichting/muziek in de oren van de Politiezone Noord  liep van 26 november 2012 tot 26 januari 2013 en is ondertussen afgerond. Dit wil echter niet zeggen dat er zonder fietsverlichting of met oortjes in en volumeknop open mag gereden worden. Overtreders zullen nog altijd aangesproken worden op hun gedrag. Van  26 november 2012 tot 26 januari 2013 controleerde PZ Noord 287 (brom)fietsers. 17 jongeren, waarvan 6 jonger dan 16 jaar,  kregen een waarschuwing. Dit  betekent dat jongeren hun fiets in orde dienen te brengen voor een bepaalde datum. Zo niet volgt er een geldboete. Jongeren die meermaals een overtreding begaan, kunnen verplicht worden een verkeersvormingsles te volgen. De actie zorgde er vooral voor dat jongeren zich bewust werden van hun onveilig fietsgedrag.

woensdag 13 februari 2013
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: