Uit de gemeenteraad van maandag 17 februari

raadzaalEen korte februari maand gaf blijkbaar inspiratie voor een korte gevatte gemeenteraad. We onthouden onder meer dat een nieuwe concessie werd open gesteld voor de uitbating van de chalet aan de tennisvelden in het gemeentepark. Diegene die  inschrijft op de concessie moet vanaf deze nieuwe concessie ook de uitbater zijn. Enig animo was er toen een nieuw reglement voor de verkoop van kippen werd voorgelegd. Kapellen heeft in vergelijking nog steeds teveel groenafval per inwoner (in Kapellen 95 kg/inwoner in andere Igean gemeenten 60 kg/inwoner). Daarom werd een reglement aanvaard dat bij aankoop van 2 kippen 1 kip gratis zal kunnen worden afgehaald (tot maximum 6). Infrax en Eandis zullen in de toekomst een vergoeding moeten betalen indien bij werken voetpaden moeten worden opengelegd. Tot slot keurde de gemeenteraad een aanpassing van het schoolreglement van de gemeentelijke basis school goed. De aanpassing volgt na instructies van de minister van onderwijs om het luxe verzuim tegen te gaan.

woensdag 19 februari 2014
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: