Voka studie bevestigt: Kapellen koploper lage opcentiemen OV

kaart_onroerende_voorheffingVOKA-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland deed onderzoek naar de opcentiemen op de onroerende voorheffing in de verschillende gemeenten en publiceerde dit in de april editie van hun maandblad. Hier  kan u op kaart de tarieven zien. Uit de studie blijkt dat:
– verscheidene gemeenten uit de regio hun onroerende voorheffing verhoogden bij het begin van de nieuwe legislatuur.
– de gemeente Kapellen de laagste onroerende voorheffing aanhoudt (700 opcentiemen).
– in verscheidene gemeenten de burgers meer dan het dubbele aan onroerende voorheffing moeten betalen dan in Kapellen.
Open Vld schepen van financiën Luc Jansens reageert hierop: “Deze lage onroerende voorheffing is het bewijs van het zeer gunstig algemeen fiscaal klimaat in onze gemeente. Hierbij kiest het gemeentebestuur al jaren niet voor de gemakkelijkheidsoplossing, namelijk het verhogen van belastingen, maar wel voor de constante monitoring van haar werkings- en personeelsuitgaven”

dinsdag 15 april 2014
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: