Werken Koolkaai gegund

fietspad3De eerste fase van de werken aan de Koolkaai werden gegund aan aannemer ATF uit Zandvliet.In deze werken zijn volgende verkeersveilige verbeteringen opgenomen:

Parallel aan de spoorweg wordt het vrijliggend fietspad (dat momenteel aanknoopt met de Koolkaai) doorgetrokken tot aan het verkeersplateau ter hoogte van de Olmendreef. Hierdoor wordt vermeden dat fietsers op het meest kritieke punt (in de bocht ter hoogte van de gsm-mast) op de Koolkaai terecht komen. Er wordt tevens een nieuwe voetpadverbinding gemaakt met het voetpad langsheen het sportcentrum en met het spoorwegperron.

Aan de achterzijde van het sportcentrum wordt een verbinding gemaakt van het bestaande fietspad naar de bestaande asfaltstrook. Op die manier wordt een mogelijk (nog te ontwikkelen) achteringang van de sporthal bereikbaar voor fietsers en voetgangers. Op deze asfaltstrook zal een bijkomende overdekte fietsenstalling ten behoeve van de treinreizigers en de bezoekers van het sportcentrum geplaatst worden.

De werken worden uitgevoerd voor een bedrag van ca.€ 54.000,00 (btw incl.) In een latere fase zal de aansluiting van de Koolkaai met de Christiaan Pallemansstraat en de aansluiting met de hoofdingang van het gemeentelijk sportcentrum worden bekeken, weet Koen Helsen, schepen voor openbare werken en mobiliteit.

vrijdag 22 augustus 2014
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: