Kapelse jongeren zetten Open Vld op 1


Traditioneel organiseerde Mater Salvatoris deze week in het kader van hun politieke dagen een debat tussen de Vlaamse politieke partijen voor hun laatstejaars studenten. Deelnemers aan het debat waren: Imada Annouri (Groen – Vlaams parlementslid), Dirk Verhaert (VB – gemeenteraadslid Wijnegem), Luc Devriese (NVA – Schepen Kapellen), Nahima Lanjri (CD&V – Kamerlid en districtsraadslid Borgerhout), Tom Namurois (SPA – Voorzitter SPA Kapellen), Mie Branders (PVDA – Gemeenteraadslid Antwerpen) en Matthias De Caluwe (Open Vld – gemeenteraadslid Kapellen). Moderator Lex Molenaar (GvA) liet de verschillende deelnemers onder meer de mening van hun partij uiteen zetten over actuele thema’s zoals “Radicalisering – Inburgering” en daarna over ” Begroting – nieuwe besparingen in de sociale zekerheid – vermogenstaks”. Na het debat mochten de leerlingen hun stem uitbrengen en daarbij kwam Open Vld, mede door de dossierkennis van Matthias De Caluwe als grote overwinnaar uit de bus met een score van 46,4%. De andere partijen kregen volgende score: Groen 27, 5 %, N-VA 10,1 %, PvdA 7,2 %, Vlaams Belang 5,8 % en CD&V en sp.a beiden 1,4 %

woensdag 25 maart 2015
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: