Uit de gemeenteraad van maandag 23 maart

raadzaalOp verzoek van enkele raadsleden werd een reglement uitgewerkt dat bepaalt wie als mandataris in aanmerking komt voor een eretitel. Meer aandacht ging naar het voorstel om een Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) op te richten. Net zoals de meeste andere gemeenten in Vlaanderen wil Kapellen via dit vehikel een betere kijk ontwikkelen op de exploitatiekosten van een aantal activiteiten. Luc Janssens, Open Vld schepen voor financiën en begroting  stelde bovendien dat door het opnemen van de gehele gemeenteraad in de Algemene Vergadering van AGB het democratisch gehalte gegarandeerd blijft. Het voorstel werd meerderheid tegen oppositie goedgekeurd met een onthouding van VL.B. Het subsidiereglement van 1992 dat de betoelaging aan scholen regelt voor het middagtoezicht is volgens de meerderheid achterhaald. Heel wat scholen gebruiken deze toelage voor de algemene middelen. Bovendien stelde burgemeester Dirk Van Mechelen dat het geen kerntaak is van de gemeenten om scholen financieel te ondersteunen. Wel zet Kapellen heel wat financiële middelen in om de Buitenschoolse Kinderopvang (BKO) te ondersteunen. Het bewuste subsidiereglement van 1992 werd dan ook met een stemming meerderheid tegen oppositie afgevoerd. Tot slot werden na toelichting van Open Vld schepen An Stokmans het reglement voor de seniorenverenigingen goedgekeurd en werd ook een nieuw subsidiereglement voor de GROS aanvaard.

donderdag 26 maart 2015
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: