Uit de gemeenteraad van dinsdag 26 mei 2015

raadzaalBij aanvang van de gemeenteraad werd één minuut stilte gehouden voor de onlangs overleden ereschepen Roger Verbiest. Open Vld schepen Sabine Van Dooren liet in de rand van de aanpassing van het retributiereglement voor het containerpark weten dat tijdens de werken in de vakantiemaanden het containerpark gewoon open blijft. Kapellenaren kunnen enkel dan wel compost of grondverbeteraar ophalen in zakjes in plaats van met een aanhangwagen. Sabine gaf later in de vergadering ook nog omstandig toelichtingen over de aanpassingen aan het huishoudelijk reglement voor het gebruik van de verschillende zalen van de gemeente. Onder meer wordt aan de huurders nog eens expliciet opgelegd wat de wettelijke regels zijn rond aanbieden van alcohol aan minderjarigen. Open Vld burgemeester Dirk Van Mechelen zette in een uitgebreide toelichting over het onteigeningsplan van het Fort van Kapellen aan de raad uiteen wat de mogelijkheden zijn van deze site. Hij benadrukte het belang van de onteigeningsplannen voor Kapellen en bevestigde dat na aankoop het grootste deel van de oppervlakte terug wordt doorverkocht aan het Kempisch Landschap en enkel Huisvestingsmaatcshappijen. Open Vld schepen Koen Helsen liet weten dat door de werken aan de De Pretlaan nu eindelijk één van de zwarte punten in Vlaanderen wordt aangepakt. Fietsers gaan in de toekomst veiliger de spoorwegovergang aan de Kalmthoustesteenweg kunnen oversteken.

donderdag 28 mei 2015
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: