Uit de gemeenteraad van maandag 22 juni

raadszaalKinderen overrompelden de gemeenteraadszaal op maandag 22 juni. In tegenstelling tot de kleine schare toehoorders die elke maand de raadszitting volgen, was de publieksruimte overvol gevuld met kinderen van de derde graad van de basisscholen in Kapellen samen met hun ouders en grootouders. Een heel jaar hadden zij overleg gepleegd om een charter op te stellen waarin de voor hen belangrijkste punten werden opgesomd die moeten zorgen voor een nog beter Kapellen. Zo onthouden onder meer de vraag voor een openbaar toilet aan de grote speeltuin in  het park, de vraag om bij evenementen zoals Noten in het Park ook randanimatie voor kinderen te voorzien en het toepassen van verkeersregels (ook door de politie). De twee grote dossiers op de eigenlijke gemeenteraad behandeld werden zullen mogelijk in de toekomst grote impact hebben op de publiek ruimte in onze gemeente. De gemeenteraad gaf haar goedkeuring aan de start van een procedure waarbij er in een onteigening voorzien wordt van onroerend goed gelegen aan de Ertbrandstraat 214 te Putte. Aangezien op deze ruimte sociale woningen en een openbare parking kunnen worden gebouwd ging de raad akkoord met een onteigening ten bate van het algemeen nut en bevestigde de hoogdringendheid er van. Een nog grote dossier voor de toekomst betreft de herinrichting van de site aan het Bruggeske en de site van het huidige AC. De gemeenteraad gaf nadat hierover bijkomende vragen beantwoord werden goedkeuring aan de selectieleidraad voor dit ontwikkelingsproject. Kandidaat ontwikkelaars moeten tegen 30 oktober 2015 hun project indienen.

woensdag 24 juni 2015
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: