Financiële leerschool voor Kapelse jongeren

inleefhuisHet OCMW Kapellen zal de drie middelbare scholen op haar grondgebied uitnodigen om deel te nemen aan het project ‘Inleefhuis’. In het inleefhuis kunnen laatstejaars van de secundaire scholen ervaren wat het financieel betekent om alleen te wonen, op eigen benen te staan. De diensten van het OCMW merken meer en meer dat de meeste jongeren weinig notie hebben van wat het dagdagelijkse leven kost, welke uitgaven en onkosten er zijn, dat er voor elke euro die uitgegeven wordt ook een euro moet binnenkomen. Het inleefhuis moet een reëel beeld scheppen van hoeveel het leven kost.

dinsdag 14 juli 2015
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: