Straatbomen in de Corsicalaan en de Varenlaan

BoomchirurgIn de Corsicalaan staan momenteel 110 oude Amerikaanse eiken. Uit deskundig nazicht door een boomchirurg, is gebleken dat 13 bomen dienen gerooid te worden omdat hun toestand te gevaarlijk is geworden. Ook ander exemplaren dienen opgevolgd te worden, aangezien de bomen uitstervende boomtoppen hebben en er houtzwam voorkomt op de stam of de zijtakken. In een eerste deel van de Varenlaan staat een dubbele rij oude Amerikaanse eiken, waarvan er 2 dienen gekapt te worden. Het tweede straatdeel is smal en telt een mengeling van zomereiken, Amerikaanse eiken en beuken op de bermen; 6 van deze bomen dienen gerooid te worden. Een bewonersbrief en een bewonersvergadering volgen in het najaar om eenieder grondig te informeren.

woensdag 5 augustus 2015
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: