EXPO Trialoog II van 12 tot 17 september

EXPOG2Vanaf zaterdag 12 september kan je naar de expo Trialoog II in EXPOG (’t Oud-Gemeentehuis, Antwerpsesteenweg 2) De tentoonstelling heeft aandacht voor drie grote kunstenaars met een Kapelse link.  De jonge Kapelse graficus Joris De Raedt (°1987) wordt internationaal bejubeld, en nu te zien in Kapellen. Hij is een wetenschappelijk illustrator, fotograaf en graficus met een sterke passie voor de natuur. Hij werkt voornamelijk als illustrator en levert realistische tekeningen, infografieken en verspreidingskaarten van fauna en flora.
Albert De Deken (Schoten 1915 – Kapellen 2003) ontpopte zich in zijn studietijd tot topvoetballer. Na de Tweede Wereldoorlog spitste hij zich vooral op de schilderkunst toe.  Hij exposeerde in binnen- en buitenland en doceerde in de Antwerpse kunstacademie onder meer Fred Bervoets, Panamarenko en Wannes Van de Velde.
Jan Kiemeneij (Antwerpen 1889 – Kalmthout 1980) debuteerde in een traditionele stijl. Vanaf de jaren ‘20 concentreerde Kiemeneij zich op het heidelandschap in de omgeving van Kalmthout waar hij zich in 1936 vestigde. In de jaren ‘60 – begin jaren ‘70 keerde Jan Kiemeneij terug naar de abstractie in een reeks collages.
Openingsuren Trialoog II: vanaf 12 september tot en met 27 september van 13u30 tot 18u00 – op 13 september (Open Monumentendag) open van 11u00 tot 18u00

donderdag 10 september 2015
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: