Open Monumentendag in Kapelse Wolvenbos

wolfAlles draait rond wolven tijdens de Kapelse Open Monumentendag op zondag 13 september. Verborgen parel van dienst is dan ook het Wolvenbos. Dit privédomein van wijlen baron Kronacker wordt van 10u00 tot 18u00 uur uitzonderlijk opengesteld voor het publiek (exclusief kasteel en andere gebouwen). Gidsen vertellen je tijdens een gratis wandeling over het kasteel, het vliegveld, de geschiedenis, de bunkers, vossen (en wolven?), bomen, planten, enz. In de voormiddag zijn er geleide wandelingen om 10u00 uur, 10u30 uur en 11u00 uur. In de namiddag staan de gidsen op vaste punten en vertellen ze – als je passeert – meer over een bepaald facet van het Wolvenbos.Tijdens zo’n gegidste wandeling kunnen kinderen tegelijkertijd op speurtocht (én mooie -wolven-prijzen winnen!). Ze kunnen zich ook verkleden en daarvan worden foto’s genomen (en later bezorgd).  Daarnaast kunnen ze ook naar de (wolven)grime of in het springkasteel. Ook voor volwassenen is het al wolf wat de klok slaat. Het strijkkwartet Opus 4 brengt om 11u00, 14u00 en 16u00 onder meer een portie ‘wolvenmuziek’. Aan de toog kan je dan weer terecht voor hapjes en drankjes, maar vooral ook proeven van de Wolf-bieren van de gelijknamige brouwerij uit Aarschot: goudblond (7,4%), bordeaux (8,5%) of amberkleurig (9%) gerstennat. Wandel het Wolvenbos binnen via de ingang aan de Heidestraat-Zuid. Kom best met de fiets of te voet, want langs de rijbaan zijn er niet veel parkeerplaatsen.

vrijdag 11 september 2015
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: