Mobiel Opvoedingspunt in Kapellen

opvoedingspuntEinde mei 2011 opende het opvoedingspunt van Kapellen, met als doel een laagdrempelige opvoedingsondersteuning en een bereikbare hulp- en dienstverlening voor kinderen en jongeren. Gelet op de wisselende bevraging en de te hoge drempel om op een vast ogenblik naar het opvoedingspunt te komen, wordt de overstap gezet naar een mobiel opvoedingspunt. Dit werkt klantgerichter, zowel naar gemeentebestuur, intermediairen als naar ouders en familieleden. De kernopdracht blijft : informeren, adviseren, het thema opvoedingsondersteuning promoten en vormingen organiseren. In de mobiele werking  wordt dus gewerkt op afspraak. Deze werking biedt ook andere voordelen: meer op maat van de gemeente werken; aanwezigheid op vergaderingen Huis van het Kind; info geven aan schooldirecties; op maat vorming voor o.a. onthaalouders en BKO personeel. Ook infostanden kunnen opgezet worden door de Opvoedingswinkel op BKO locaties, Bib, Kind en Gezin, …

dinsdag 19 januari 2016
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: